Yhteystiedot

 Taivalkosken 4H-yhdistys on perustettu 19.11.1940.

Mustakantisessa tilikirjassa alkaa tapahtumat vuodelta 1941. Tuloja on 47658,65 ja menoja 40414,10, joten säästöön jäi 7244,55. Tulotositteita on 14 kpl ja menotositteita 39 kpl. Tulot koostuvat avustuksista, sipulien ja perunoitten myynnistä. Menot koostuvat pääasiassa Taimi Karppisen ja Jaakko Karjalaisen palkoista. Muutamia peruna- ja sipuliostoja sieltä löytyy.

 

Toiminta alkuvuosikymmeninä keskittyi voimakkaimmin vihannesten viljelyyn ja eläintenhoitoon ruokahuollon turvaamiseksi. Ensimmäinen merkintä vapaa-ajanviettoon keskittymisestä on vuodelta 1956. Silloin johtokunta päätti ostaa lentopallon ja -verkon. Elintason kohotessa toimintamuodot ovat muuttuneet, mutta 4H-nuorisotyössä on edelleen tärkeää tekemällä oppiminen.  

Kerhotoiminta on ollut erittäin vilkasta 1960-70 luvuilla, jolloin kylät olivat runsasväkisiä. Elintason kohotessa toimintamuodot ovat muuttuneet ja tällä hetkellä työmuodoiksi on vakiintunut mm. nuorten kesätyöllistäminen sekä aikuisten työllistäminen palkkatuella. Kerhotoiminta jatkuu aktiivisesti eri kylillä.

 

Hallinto

TehtäväNimi
Hallituksen pjVääräniemi Terttu
Hallituksen varapjPernu Hanna
JäsenPajala Juha
JäsenSoronen Eija
JäsenTyni Paula
JäsenVääräniemi Aini
VarajäsenHanhela Marjut
VarajäsenOuti Vääräniemi
NuorisojäsenIrina Turpeinen

Kunnan edustajana on Anneli Pulkkanen

Toiminnanjohtaja on Mikko Karjalainen

Muu henkilökunta

Työllistettynä puodissa on kaksi henkilöä, siivouspalvelussa veteraaneille kaksi henkilöä, sekä nuoria jotka käyvät ei-veteraaneille siivoamassa , aikuiskerho-ohjaajina toimii yksi henkilö, sekä 15 vuotiaita nuoria, lisäksi yhdistys tarjoaa harjoittelu- ja työssäoppimispaikkoja.

Ota yhteyttä / anna palautetta

Mikko Karjalainen

Yhteystiedot
 

Puoti ja toimisto:

Ketuntie 2 L 9

93400  TAIVALKOSKI

Toimiston puhelin: 0400-130 284

Sähköposti: taivalkoski@4h.fi

Toiminnanjohtaja: 040-704 84 83